Monday, December 27, 2010

Julen frukt kaka

(recipe for Christmas Fruit cake we made in Virginia in Swedish)

ingredienser:

totalt 6 dl vetemjöl, delade
1 flask citron essens (30 ml)
400 gram påse hasselnötter
store påse valnötter (600 gram?)
4 burker hackad kanderade frukt blandning
3/4 tsk bakpulver
3 dl ljus russin
175 gram smör
4 ägg

för att dekorera toppen av tårta:
1 burk hela kanderade körsbär
några hela nötter
(om du har överblivin frukt eller nötter, bara lägg den till degen)

1. Smörj bakformen med lite margarin

2. Man behöver tre skålor, en liten, en mellan, och en stor

3. I den lilla skålen blanda 4 dl vetemjöl med 3/4 tsk bakpulver och låt stå

4. I den storsta skålen blanda 400g hasselnötter och en store påse valnötter, fyra burker torkade frukt blandning, 3 dl ljusa russin, och 2 dl vetemjöl, blanda väl

5. I mellan skålen använda elvisp blanda 175 gram smör och 3 dl socker, när det är väl blandade lägg till ett uns (30 ml) citron essens (ja den hela lilla flask) fyra ägg och då den innehåll av den forst lilla skålen, lägg till en tredje del åt gången, blanda väl

6. Lägg innehållet till den stora skålen, blända ihop och dela ute mellan två tårtformer eller en stor

7. dekorera toppen av kakor med hela nötter och kanderade frukt

8. baka 150 centigrader ugn för 2.5 timmar och har med en skål vatten i ugn när du bakar

No comments:

Post a Comment